Pages

Wednesday, June 30, 2010

Prefata pentru concediu


...cu pasi mici, mult prea mici decat imi doresc eu,dar se apropie.
Pentru evadarea din cotidian din acest an am ales sa dau viata unui vis mai vechi. Astfel destinatia aleasa pentru o saptamana se va numi Nice - Cote D'Azur.
Toti prietenii carora le-am dezvaluti destinatia m-au intrebat imediat daca nu cumva am primit vreun bonus, marire sau vreun premiu, asa ca tin sa deslusesc misterul si aici. Cazarea pentru o saptamana, pentru doua persoane pretuieste undeva putin peste 500Euro. Totul e sa cauti cu atentie, rabdare si sa nu te infigi in primele oferte. Nu am apelat la nici o agentie, ci am plutit pe internet in cautarea locatiei ca de fiecare data.
Numarul de stele este mic, dar nu am cautat nici o clipa performantele unui all inclusive avand in vedere ca planuiesc sa vizitez cat mai mult posibil din Nisa, Cannes, Saint Tropez, Monaco si evident Monte Carlo.

Povestea a pornit in urma cu mai multi ani cand, copil fiind ma prapadeam de ras la filmele din seria Jandarmul ale lui Louis de Funes. Anul treuct parca, a fost o serie de DVD-uri cu aceste filem la ziarul Adevarul, le-am luat fara ezitare si mi-am retrait copilaria. Am inceput sa imi doresc sa pasesc si eu prin acele locuri macar odata in viata si vad peisajele minunate ale Coastei de Azur. Cautarile timite pe internet au inceput si cand am vazut ce preturi pot obtine la cazare am decis ca vara asta sa infaptuiesc nebunia.

De ce sa petrec o saptamana la Mamaia de exemplu cu 1500 lei/persoana/7 zile sau la vreun "all inclusive" prin Bulgaria cu riscul de a ramane si fara masina?

N-am stat nici macar o clipa sa caut justificari pentru locatiile de la intrebarea de mai sus asa ca am facut traseul celor 7 zile iar duminica ce uremaza, pe seara ma sui in avion si parasesc patria muma.
Am pregatit deja doua aparate foto, unul mai maricel si unul de buzunar si planuiesc sa nu ratez nimic :)
Incepand cu 12.07.2010 imi doresc sa revin cu povesti frumoase sustinute bineinteles de imagini.

PS: Stiu ca o sa fie din ce in ce mai rau din punct de vedere financiar si chiar planuiesc sa imi schimb locul de munca la intoarcere, dar o viata avem si ideal e sa infaptuim ceea ce ne dorim in momentul cand dorinta este maxima pentru a obtine bineinteles satisfactia maxima.
Yahoo weather zice ca nu o sa ploua, sper sa nu se insele.

6 comments:

  1. Vacanță mirifică! Trăiește viața frumos, du-te unde îți vrea sufletul, pentru că dacă stăm și ne gândim la fiecare pas că nu e bine să facem aia sau cealaltă, că aruncăm banii aiurea, ajungem să nu mai realizăm nimic. Trebuie să ne bucurăm existența și cu astfel de călătorii.
    Aștept poze multe la întoarcere!:)

    ReplyDelete
  2. @Diana, multumesc pentru gandurile bune. Vor fi poze din abundenta te asigur.
    @catalin fudulu, multumesc ca mi-ai reamintit. Sincer, cred ca ramanea acasa de paza. Cum ajung diseara, il pun la vedere :)

    ReplyDelete
  3. Vacanta frumoasa! Destinatia este superba! Iti va placea la nebunie!
    Si desigur asteptam fotografiile! :)

    ReplyDelete
  4. Si eu ma gandesc ca rau nu are cum sa fie, decat daca vine vreun uragan dar asa voi avea timp sa imi aprofundez franceza in fata televizorului :)
    Am gasit aseara trepiedul, am pus de-o parte incarcatoarele pentru acumulatori, moemntan sunt in plan.

    ReplyDelete
  5. Nice destinaţia. O vacanţă plăcută să ai.

    ReplyDelete