Pages

Thursday, June 3, 2010

Visul boreal


A mai trecut o zi...si ce folos? Fiecare dintre noi va reveni in curand in acceasi casa, la aceeasi masa si se va tolani probabil in aceeasi canapea ascultand muzica sau privind inutilitatile de la tv. Ei, macar gelul de dus e unul nou si cand iesim din baie pielea are alt parfum.
De ce a mai trecut si ziua asta? Daca planetele aveau ceva sa ne spuna pun pariu ca ar fi facut-o trimitand o cometa sa ne brazdeze cerul sau organizand o ploaie de stele la lasarea intunericului...dar asta stim ca nu se va intampla, cel putin in coltisorul nostru de lume.
Ce-ar fi daca am avea macar odata pe an, posibilitatea de a vedea aurora boreala? Ar fi cam anapoda, daca am vedea asta din Romania, polii nu prea ar mai fi la locul lor.
Mi-am promis acum ceva vreme, cau na din excursiile existentei mele trebuie sa includa si o destinatie aproape de cercul polar si aurora boreala.
E ceva care in toate pozele pare a fi un trucaj ieftin, nu e deloc credibila. Poate natura sa plasmuiasca asa ceva?
Asta o face mai speciala si dorinta de a o vedea pe viu creste odata cu trecerea timpului. Nu o sa ma apuc sa descriu cauzele aparitiei fenomenului, se gasesc peste tot asa ca ce rost are sa dau copy paste. Daca ar fi facuta din licurici ar fi nevoie de mobilizarea tuturor licuricilor pentru a o contura atat de amplu, dar nu au fost ei folositi pentru a-i da nastere.
Eu cred ca asta e o mare hiba a noastra, incercam sa patrundem prea mult natura lucrurilor in loc sa ne bucuram de ele, incercam sa le pastram pentur noi si uitam ca valoarea lor e maxima atunci cand se petrec si nu cand le-am pus intr-o rama.
Spre exemplu, am fost cu un amic la un concurs auto. Si-a adus camera ca sa filmeze si a privit tot evenimentul prin micul ecran cu cristale lichide. La sfarsit il dureau ochii si nu se putuse bucura de nimic, dar era fericit ca are amintirea. Amintirea a ce? A unui lucru pe care nu l-ai vazut direct nici macar cand s-a intamplat?
Si mie imi place sa imortalizez clipe, insa mereu imi rezerv timp sa le si traiesc.
Viata e mai frumoasa in direct, decat va fi vreodata prin cei mai capabili ochelari 3D iar natura ofera cele mai frumoase efecte speciale ce nu vor fi egalate de tehnologia trucajelor niciodata.
A mai trecut o zi, am fost cumva utili lumii ce ne-nconjoara?
Am privit-o, am mai aruncat un amblaj la gunoi, am poluat aerul miscandu-ne pana la servici iar apoi acasa, am mai visat la pistele de bicilete promise si la aurora boreala.
Se va lasa seara in cateva ore si atunci vom fi indreptatiti sa visam dupa pofta inimii. Tu ce vrei sa visezi?

6 comments:

  1. Nu știu de ce, citind articolul tău, m-am dus cu gândul la faptul că mă chinuie de câtva timp regretul că am pierdut o conversație cu cineva important pe messenger. Îmi doream atât de mult să o recitesc, încât îmi pierdusem capacitatea de a mă bucura de faptul că atunci când am avut acea discuție, m-am simțit excelent. În loc să mă bucur că a avut loc, eu mă lamentam că am pierdut-o...
    N-are mare legătură ceea ce spun eu cu ce ai scris tu, dar ai dreptate, pentru că ne preocupă prea mult ajutorul pe care îl primim de la tehnologie, încât uităm să acordăm atenție lucrurilor chiar în momentele când ele ne sunt palpabile.
    Cred că vreau să visez la o lume de demult, în care nu exista tv, mașini, autobuze, avioane etc. și în care, cred eu, și oamenii erau mai simpli și mult mai degajați.

    ReplyDelete
  2. eu nu vreau sa visez, eu vreau sa traiesc totul. si da, cred ca oamenii sunt relativ inutili lumii. nu facem nimic pentru lume, ci pentru noi...si tot noi suntem nemultumiti ca lumea nu ne da ce vrem...poate cade cometa aia, meteoritu si ne da gata pe toti. simplu si eficient

    ReplyDelete
  3. Dar dacă nu vreau să visez? :)

    ReplyDelete
  4. vreau sa visez ca visele se implinesc...

    iubesc desertul asa cum tu esti fascinat de aurora boreala....imi doresc sa-l respir...dar nu in jurul piramidelor sau a altor atractii turistice...
    vreau sa-l simt pe el...salbatic si crud...si mi-e teama...si...iata...visez :)

    ReplyDelete
  5. @Diana, totul se leaga cumva iar vremurile de alta data cand tehnologia era la inceputuri poate oamenii erau mai mult in contact unii cu altii si cu mediul inconjurator unde pe atunci predomina creatia naturii.

    @Ellenaa, in tot ce facem un mic plan faurit inainte de eveniment tot exista. Dar e frumos sa fim si luati prin surprindere, fara vise putem avea surprize minunate.

    @catalin fudulu, nu te obliga nimeni sa visezi, dar dupa ce inchizi ochii e usor involuntar.

    @pandhora, toate sunt aproape de noi si nimic nu ne impiedica sa le traim. Limitarile sunt doar personale dar intr-o zi le vom invinge si vom avea de povestit nu gluma :)

    ReplyDelete