Pages

Wednesday, June 2, 2010

Ceasul desteptator, victima sigura


In fiecare dimineata nenumarate ceasuri suna si radiouri pornesc, toate avand acelasi scop nobil, sa dea startul in cursa numita "o noua zi". Daca in sport, cei aflati in competitie, uneori fura startul si dau sa plece mai devreme, aici lucrurile stau exact pe dos, oamenii prefera sa mai leneveasca un pic, nu mult, dar macar un pic ar fi destul.
Astfel in fiecare dimineata unii descopera ca au instincte criminale si pun perna peste ceasul care suna isteric cu dorinta sa il sufoce si sa nu il mai auda scotand un sunet. Ceasul nu se lasa si suna in continuare, facandu-l pe agresorul din pat sa isi dea seama ca soneria nu are nevoie de aer pentru a-l deranja. Renunta la perna si risca sa isi lase amprentele la locul crimei. Cu ochii inca inchisi, intinde mana pe noptiera unde se afla scandalagiul si la intalnirea cu el se pot indeplini mai multe scenarii:
- omul poate continua sa isi verse nervii pe bietul desteptator pe care tot el l-a programat sa sune si il va azvarli cu sete catre cel mai apropiat perete, desavarsind crima deloc perfecta. Criminalaul regreta fapta si de obicei nu o repeta, avand in vedere ca nu ii place sa cumpere mereu ceasuri desteptatoare sau telefoane mobile folosite cu succes pe post de cucurigu matinal.
- somnorosul personaj isi da seama de utilitatea ceasului agitat si galagios si il opreste pur si simplu, deschizand ochii pentru o noua zi.
Trezindu-ne devreme se zice ca ajungem departe. Tindem sa nu credem vorba asta deoarece stim cu totii in ce directie plecam dimineata si de cele mai multe ori nu e chiar asa departe.
Dar daca vorba asta se refera al altceva, daca se refera la un stil de viata sanatos si are insemnatate pe termen lung si trezitul devreme iti da sansa sa iti micul dejun peste care majoritatea oamenilor sar tot mai des?
Ceasul desteptator ne ajuta dimineata dar se pare ca nu destul, ar trebui sa invete sa prepare si un mic dejun pe placul fiecaruia.
Pe locuri, fiti gata, Start!!!

PS: Sunt haioase ceasurile care fug de la locul lor cand incep sa sune pentru a se salva de furia oarba a cuiva inca adormit, sau cele invelite in materiale moi pentru a rezista socurilor la care sunt supuse in unele dimineti. Solutii exista pentru orice.

3 comments:

  1. Eu am noroc...
    Nu-mi trebuie dimineata nimic...

    ReplyDelete
  2. La mine telefonul e pe pe post de desteptator. Si aproape de fiecare data setez toate alarmele posibile pe care le are bietul telefon (cinci minute diferenta intre ele...). Insa mi s-a intamplat sa il gasesc prin pat, pentru ca eu il opresc repede sa n-o trezeasca pe Andreea, si cum e firesc... adorm la loc.
    In cazul meu ar fi util un ceas alergator :))
    Buna dimineata!

    ReplyDelete
  3. la mine ceasul desteptator e mami
    singura chiar nu pot sa ma trezesc cu altceva
    am incercat cu trei telefoane sa ma trezesc si abia atunci am reusit
    e urat ca am un somn atat de profund
    de cele mai multe ori m`am trezit prea tarziu si nu am ajuns la scoala si nici nu pot sa dorm cu grija in fiecare seara;))

    ReplyDelete