Pages

Wednesday, May 5, 2010

Ziua barbatului la inceputuri


5 Mai, La multi ani noua celor care purtam pantaloni mereu (pentru ca nu suntem in Scotia)! Sa ne bucuram, sa zambim, sa fim si noi de partea cealata a frunzei de palmier pe care o unduim in zilele fierbinti deasupra capului partenerelor noastre.
Cine nu si-a dorit sa fie un pasa macar pentru o zi? Sa stea tolanit intre perne si sa poarte salvari largi, sa nu mai fie nevoit sa poarte costumul sec ce-mi aminteste de clasele primare si ecusonul de pe maneca.
Ce-i drept initiativa e noua, e laudabila dar deocamdata ne felicitam noi intre noi, in ziua asta ceasurile nu se scumpesc cum se scumpesc florile de 1 si 8 Martie, nici benzina nu are un pret mai mic macar azi pentru a ne putea consuma inca putin din grosimea cauciucurilor pe sosea, astazi totul e ca in orice alta zi...inca.
Se va schimba oare ceva? Poate ac da, poate ca ba, prea multi factori intervin aici si cum grijile cotidiene fac din prea multe zile simple banalitati, tratam din ce in ce mai multe zile ca fiind niste zile obsinuite, uitand sa le privim ca pe un cadou de care trebuie sa ne bucuram din plin.
Poate ca totusi nu avem nevoie de o zi speciala, mereu prindem un moment clasic in care lenevim pe canapea, intoarcem cativa mici pe gratar si ne bucuram cand pluta unditei noastre se scufunda sau pleaca alene. Nu avem nevoie de o zi ca sa ne putem bucura si sa fim apreciati, avem nevoie sa pretuim fiecare zi iar atunci vom simti ca e o sarbatoare :)
La mai mare!

2 comments:

  1. Nu s-a schimbat nimic!
    Femeile pot fi libere de ziua lor...
    Bărbaţii, nu!
    Morala:
    cei care muncesc îs exploataţi! :)

    ReplyDelete
  2. Timpul le rezolva pe toate. Intr-o zi vom avea si noi liberi de ziua noastra...sper sa nu avem liber de tot :)

    ReplyDelete