Pages

Wednesday, May 12, 2010

Plopul, dragostea si nasul


Cu un titlu inspirat din pelicula "Profetul, auarul si ardelenii" :)iata povestea acestor aparent banale personaje.

Primavara, mai exact in aceasta mirifica luna Mai, libidoul plopului atinge cote alarmante si dupa cateva mangaieri suave ale adierilor de vant excitatia sa ajunge la apogeu, eliberand in atmosfera mici plopisori, inveliti in puf care isi cauta locul pe pamant pentru a da nastere la noi arbori seculari.
Love is in the air!
Pana aici, toate bune si frumoase, cursul naturii este firesc, primavara inseamna renastere deci si plopul are dreptul la dansul sau erotic in acest anotimp.
Situatia se complica insa cand in scena, de te miri unde, apare nasul meu care in mod inocent inspira aerul prospat al diminetii. Dupa cateva doze de aer insa, devine un pic suspect, priveste cu coada ochiului in stanga si in dreapta si simte ca ceva difera fata de ziua de ieri. Inspira deja cu putina teama aducandu-si aminte de anul trecut cand intr-o zi banala ca cea de azi a inceput sa se gadile excesiv iar mai apoi cuprins de o umezeala continua. Senzatia ii parea cunoscuta si totusi a fost nevoit sa inspire. Dupa cateva minute, totul era clar, plopul isi incepuse dansul de imperechere ce avea sa imi declanseze din nou alergia specifica care ma transforma un pic intr-o leguma inlacrimata, zise nasul deznadajduit.
Nu am nimic cu nimeni, iubesc natura, iubesc parfumul ierbii proaspat tunse, florile si ador padurile dese si atat de verzi, insa pentru numele lui Dumnezeu, de ce trebuie ca plopul sa faca sex in nasul meu? De ce nu ma lasa in pace avand in vedere ca nu o sa imi rasara nici un plop micut din nici o nara?
Revoltele vin si pleaca odata cu cauzele ce le-au declansat, asa ca actiunile de protest impotriva plopului sunt trecatoare pentru ca pur si simplu iubesc natura si nu e vina ei ca in anumite momente din an suntem incompatibili.
Nu pot decat sa zic decat ca "Love is in the air" in plin!

Ar iesi o parodie draguta dupa "Dragostea din tei" a celor de la O-Zone, poate intr-o zi, cine stie...

PS: Traiasca Claritine si picaturile de nas!

No comments:

Post a Comment