Pages

Monday, May 10, 2010

Pe cautate si pe luate!


Pe langa ploile de vara ce au inceput sa isi faca aparitia in micul Paris aflat in mizerie, un singur lucru mi-a mai umbrit weekend-ul. Este vorba de planul de strans cureaua, activitate pe care trebuie sa o facem fiecare, datorita hotararilor ilustrului Base caruia i-au fortat mana jmecherii de la FMI.
Imaginea pe care am avut-o urmarind toata scena, a fost cea din copilarie cand eram in clasele primare intr-un caritier mic cu case in care locuiau hindi de Baragan.
Ei erau cei mai tari si puteau sa iti faca orice pentru ca erau mai multi, erau uniti, nu aveau frica de nimic pentru ca nimeni nu mai era deasupra lor. Asa a patit si Base cu Boc. In timp ce paraseau curtea scolii, o gasca de haidamaci le-a aparut in fata. Dintre cei care au facut un zid in calea pasilor celor doi micuti, se remarca unul care ia cuvantul si le zice "Hai! Scoate-ti toti banii si surprizele Turbo ca sa va las mai departe." Micutii nostri, ingroziti de povstile pe care le auzisera de la altii care isi intersectasera drumul in trecut cu gasca de gorile s-au supus numaidecat si au inceput sa caute prin buzunare gasind numai scame si eventual gauri in captuseala hainutelor lor saracacioase. Dar haidamacii nu i-au oprit intamplator, stiau ca ei trebuie sa aiba bani, dar de ce nu ii gaseau acum? Momentul se tensiona iar Boc cel mic si pricajit ii spune lui Base: "-Cred ca ne-am luat prea multa vata de zahar si guma cu surprize".
Base: - Mai Boc, nu avem de ales, le promitem ca le dam maine si poate ne lasa sa trecem si facem noi rost de undeva, spargem cutia milei, jefuim un aurolac, terorizam un copil din clasa a I-a, facem noi cumva.
Si cu ganduri negre in minte, au promis cu vocea tremuranda, ce s-au inteles din soapte:
"- Nu avem nimic, dar facem rost, pe cautate si pe luate!"
Ramane sa vedem cine va fi victima acestor mici copii terorizati de cei ce se afla pe strada care duce de la scoala la casutele lor.

Politicienii sunt fericiti ca pot sa dea vesti serioase din cand in cand, insa se zbenguie la nunti cu pofta, vara prin restaurante si serbari campenesti ca de, e campanie electorala si trebuie sa se afiseze.
Inconstienta, aroganta, ignoranta. Ele sunt cele 3 mari puteri in stat.

No comments:

Post a Comment