Pages

Thursday, May 6, 2010

Planta carnivora loveste din nou


Aseara am luat pulverizatorul ca sa imi hranesc planta carnivora cu putina apa, avand in vedere ca isi incheiase cu succes baia de soare. Ma apropii de ea si ma transform in norisorul pufos ce ofera substanta fara de care viata ar fi imposibila. Puf puf puf pana cand la un moment dat ma uit ma atent la ea. Ma apropii si ma aplec peste micul ghiveci. Mana cu pulverizatorul isi inceteaza rutina si coboara pe langa corp pe nesimtite. Primul gand la vederea exacta a sitautiei a fsot "Plantuta mea, care era mica si dragalasa si aparent inofensiva are probleme comportamentale!... E canibala!" Ce imi vazusera ochii, o frunza mica a crescut peste o frunza mai mare.
De aici se desprind mai multe variante:
- Cea mare, intr-un moment de invidie, banuind ca cea mica va creste si ii va lua toate musculitele in viitor se decide sa faca o crima atunci cand inca mai poate si o prinde in capcana pe cea mica. Asta a fost varianta politista.
- O alta varianta ar ptuea fi ca se comporta ca un catel ce incearca sa isi muste coada si in goana dupa ea si ametelea provocata, se concentreaza totusi si o prinde cu dintii numaidecat. De cele mai multe ori o elibereaza repede, iar coada scapa nevatamanta.
Ma retrag intrigat de aceasta imagine autodsitructiva, insa are dreptul sa o faca, cu totii suntem ne autodistrugem cate putin prin ceea ce facem zi de zi. Nu pot sa o condamn si nu am voie sa intervin, desi e inca mica, e felul ei de-a fi si consider ca e programata genetic sa se organizeze intr-un anumit fel iar istoria ei se intinde undeva mai departe de istoria oamenilor.

PS: Maine va veni si poza de la locul crimei...inca in curs de desfasurare.

No comments:

Post a Comment