Pages

Tuesday, May 25, 2010

Suntem doar oameni


In noi gasim putere, dar tot noi suntem slabi.
Sufletul nostru ne poate face sa radiem de fericire si sa ne transformam in epave, ramasite ale unor marete nave zdrobite acum de pietrele de langa tarm.
Pe masura ce navigham pe marea vietii, simtim ca suntem tot mai puternici iar la apogeu devenim un spargator de ghiata si incepem sa trecem cu usurinta peste lucruri pe care in trecut le abordam cu mare grija. Dar nu mereu navigam prin mari inghetate si cand ajungem in mijlocul furtunilor, o stanca ascunsa ne curma avantul si ne opreste din drum.
Dupa fiecare naufragiu insa sunt si supravietuitori, ce se organizeaza in graba si construiesc o pluta pentru a pleca de pe insula pustie pe care au deschis din nou ochii. O pluta in deriva ofera sanse mai mari decat asteptarea sfarsitului pe o insula pustie.
Salvarea vine iute si reconstructia incepe. Pornim din nou la drum, dar de aceasta data cu experienta nafragiului. Nu stim niciodata inspre ce ape carmim, dar fiecare apus de soare trebuie sa ne aduca intelepciunea de care avem nevoie. Nimic in plus ne trebuie.
Invatam in fiecare zi cum sa invatam din greselile ce le facem.

4 comments:

  1. Ne înălțăm, picăm, ne ridicăm, navigăm, ne scunfundăm, dar iar o luăm de la capăt...Greșelile au rolul de a ne face mai înțelepți, asta pentru cei care știu să ia fiecare experiență ca pe o învățătură.
    Mi-a plăcut mult postarea! Frumoase cuvinte.

    ReplyDelete
  2. Multumesc Diana, din pacate cei care invata din experientele traite sunt prea putini iar ce uitam suntem datori sa repetam.

    ReplyDelete
  3. Suntem oameni, diferiti de alfel .. fiecare are grija de propria.i persoana. Cate cuvinte pline de adevar. imi place :X

    ReplyDelete
  4. Cu totii avem inclinatia sa invatam din grselile proprii si sa ignoram sfaturile altora. Dintre "the easy way" si "the hard way", alegem de obicei varianta a doua. Important e sa ramanem cu ceva si sa ne dezvoltam instinctul de autoconservare pentru a avea un parcurs in viata agreabil noua.

    ReplyDelete