Pages

Monday, May 17, 2010

Schimbarea


Cand auzim cuvantul "schimbare" prima reactie este de obicei una defenisiva. Nu prea ne dorim schimbarea pentru ca nu stim ce aduce cu ea, iar fiinta umana se teme de necunoscut in majoritatea cazurilor. Ce este de fapt schimbarea? Ea apare atunci cand ceva din interiorul nostru spiritual s-a alterat sau a evoluat sau cand mediul in care salasluim este supus unor factori ce-l modifica. Schimbarea poate fi reversibila sau nu, insa odata ce am facut o schimbare, nu mai dorim sa revenim la starea initiala, ea apartine trecutului si schimbarea devine necunoscuta ce este acum sinonima cu prezentul.
Important este sa ne acceptam schimbarile, sa fim pregatiti petru ele si sa stim daca din timp daca ne sunt benefice sau nu pentru ca niciodata nu avem indicii destul de clare daca ele au atributul de a fi reversibile.
La fel cum noi suferim in mod constant schimbari, cei din jurul nostru pe care ii atingem in drumul nostru sunt influentati de aceste noi energii. Avem puterea sa ii schimbam pe altii si sa schimbam mediul in care traim.
Suntem in continua schimbare si asta nu face decat sa ne intareasca cu fiecare pas, nu avem de ales si pasim mai departe devenind mai puternici si mai usor de schimbat.
Pana la urma schimabrea devine parte integranta din noi si devine doar un alt sentiment pe care il traim zi de zi.
Toate schimbarile din lume au dus la evolutie. Cel mai banal exemplu este fulgerul care a lovit un copac langa pestera omului preistoric si i-a schimbat acestuia perspectiva asupra confortului si a mancarii desi initial l-a inspaimantat de moarte.
Frica de necunoscut si nou ne face sa fim reticenti la schimbari si sa nu dorim sa ne parasim starea actuala, insa uitam ca explorarea noului si a necunoscutului ne-a adus in locul unde suntem azi.
Trebuie sa mergem mai departe si sa infruntam schimbarile oricum ar fi ele.
Daca ne e bine sau rau acum dupa atatea schimbari, nu stiu sigur, fiecare decide pentru el, pentru ca pur si simplu suntem diferiti.

2 comments:

  1. Schimbarea aduce noul, mişcă lucrurile înainte...

    ReplyDelete
  2. Orice ar fi trebuie sa pasim doar inainte si sa privim cu incredere, curiozitate si entuziasm schimbarile.

    ReplyDelete