Pages

Tuesday, May 25, 2010

Razbunarea porcului de dincolo


Se pare ca in fiecare vara am parte de cate o serie de plimbari de-a lungul orasului pentru reabilitarea blocurilor din gura mea, avariate de cate o miscare gresita a placilor tectonice pe care stau.
Acum ceva zile, in timp ce priveam muntii si rodeam fericit o coasta de porc cu sos barbeque, pe terasa unui restaurant din Predeal, aud ...trosc.
Incerc sa imi stapanesc groaza, deja ma vedeam cu freza in gura si cu becul ala puternic in ochi, pe scaunul dentistului.
De indata ce ajung la o oglinda, intru in inspectie si constat ca una bucata plomba s-a cam spart, "mare branza, imi pune alta plomba si scap repede" imi zic, rasufland usurat. Sun, fac programare si ieri ma infiintez vesel si vioi la doctor.
Sar iute pe scaun zambind increzator si imi expun dantura in ochii doamnei doctor.
- Nu se rezolva asa usor.
- Cum asa?
- Pai s-a fisurat peretele maselei si cred ca punem un pivot. Fugi la o radiografie.
Uuuf, deja se adunau nori negri si se pregatea furtuna. Fac si poza necesara, temerile mi se confirma, incepe lucrarea care se lasa cu uciderea a 3 nervi, cate unul pentru fiecare piciorus al maselei traumatizate.
Adica acum ar trebui sa fiu mai putin nervos daca imi lipsesc 3 nervi?
In fine, dupa o ora de cascat gura la propriu, mi se permite sa ma adun si sa imi pun mandibula la loc. Sunt fericit. In locul nervilor este acum ciment, urmeaza in viitorul apropiat sa "pozez" un mulaj pentru pivot, montarea bucatelei metalice si apoi hainuta de portelan/ceramica ce are sa dureze, sa dureze, sa dureze...
Desi a trecut o zi de la interventie, inca ma doare mandibula de la cat am cascat gura, la propriu repet, sa fi facut febra musculara? :)
Si totul de la o coasta...a naibii de buna dar probabil cea mai costisitoare din cate am mancat. Si cand ma gandesc ca eu de fapt sunt mare amator de salate...de ce am ales sa calc stramb? :(
Dentistul, aceasta inventie a Universitatii de Medicina, este "un rau" necesar fara de care viata noastra ar fi un chin si de care ar trebui sa fugim cat mai incet posibil.

2 comments:

  1. S-a fisurat din cauză că plombele trebuiesc shimbate odată la 5 ani, iar dintele se revitalizează cu un tratament anume.

    ReplyDelete
  2. Crede-ma, plomba nu avea acea varsta venerabila.
    Eu tot il suspectez pe raposatul porc :)

    ReplyDelete