Pages

Wednesday, May 5, 2010

Postul 12 bis: Superstitia lui "13"


Mi-am dat seama la un moment dat ca am mai mult de 12 posturi aici. Am realizat apoi, ca am implinit 13 subiecte abordate, la un moment dat si pamantul nu s-a deschis sub mine iar drobul de sare nu a aparut in peisaj. E si asta o aniversare. Desi strambam din nas in copialrie cand auzeam de numarul 13 deoarece toti cei din jur pompau in mintea mea idei cum ca e un numar cu ghinion, parca nu l-am privit niciodata asa.
Sindromul asta e general avand in vedere ca am vazut si filme pe tema asta, unul dintre ele fiind "Etajul 13" un film cel putin spooky in anumite scene. Cine e pasionat de gen si l-a ratat, il va savura cu placere...fiecare cu placerile lui si vad ca alunec departe de subiect.
Sa revenim, numarul 13 nu mi-a adus niciodata ghinion, ba mai mult, in zile cu acest numar aveam rezultate bune la scoala, eram mai vesel ca de obicei, iar traficul pare sa fie mai lejer in Bucuresti cel putin si ca sa fiu mai exact fara a induce in eroare, cel putin pe ruta mea.
In fine, daca se mai nimereste si intr-o zi de marti sau vineri, fatalitatea e si mai mare in mintea celor superstitiosi.
Cand am implinit insa 13 ani, tin minte sa ca m-am bucurat la fel la orice aniversare, nimic in plus sau in minus.
De unde sa fi pornit toate astea? Pai, crestinii il stiu pe Iuda ca fiind al 13-lea care s-a asezat la masa, la evrei la 13 ani un baiat devine adolescent iar misiunea Appolo 13 nu a avut tocmai cel mai usor parcurs.
Probabil sunt tot felul de alte evenimente legate de numarul 13 pe care nu mi le amintesc acum.
13 e un numar ca toate celelalte si orice poate apare intr-o zi de 13 poate apare si intr-o alta zi.

4 comments:

  1. superstitiile sunt doar modalitatea oamenilor de a se detasa cumva de esecuri,momente penibile si alte situatii care nu ies tocmai cum le-ai planuit. Cand eram mica era o cupertitie legata de un canal cu nu stiu cate gauri..de atunci m-am intrebat ce legatura ar avea gaurile de la canal cu viata mea..si cum o pot afecta... atunci am decis sa nu dau crezare superstitiilor. Imi plac pisicile negre...niciodata nu ma intereseaza ca suntem in 13 decat daca am sa iau bani :))...daca vars sarea singurul regret e ca trebuie sa si strang dupa mine...

    ReplyDelete
  2. 1 + 3 = 4 - 2 = 2!
    2 = indoit!!
    dat lui...

    ReplyDelete
  3. da...si daca ai ghinion....orice zi poate fi una de 13 :)

    ReplyDelete
  4. Totul e sa nu se sparga vreo oglinda, vineri, intr-o zi de 13 cand tocmai trece pisica neagra din dotare prin fata ei iar deaspura capului se afla scara celor care iti renoveaza apartamentul :)

    ReplyDelete