Pages

Tuesday, May 18, 2010

O pata de culoare


De fiecare data cand deschidem usa dulapului, e clar ca urmeaza sa facem o alegere, o alegere care e unica in fiecare zi, in functie de dispozitie, chef, ocazie, vremea de afara si alti numerosi factori. Ce vrem sa facem in ziua aceea trebuie sa ne intrebam, vrem sa ne impunem, vrem sa aducem zambete sau vrem sa uimim prin bunul gust cu care ne-am ales tinuta.
Zilele trecute am zarit in oras, cea mai eleganta si mai asortata persoana de sex feminin. Rar poti descoperi la un loc eleganta si veselia, in costumatia unei persoana.

Am remarcat-o fara sa vreau in timp ce ochii imi alergau printre numerosii oameni ce paseau grabiti pe strada. Mi-a sarit in ochi in primul rand haina ale carei culori recunosc ca erau un pic iesite din tipar si atrageau privirea din marea tumultoasa de gri. Culoare de care vorbesc este cea portocalie, atat de proaspata, atat de vesela, atat de optimista (va rog sa nu faceti vreo analogie politica pentru ca nu este cazul).
Nu era o haina monocroma, culoare imprumutata de la unele citrice, se prelingea doar pe doua dungi apropiate de maini. Ochii imi raman atintiti de admiratie cand observ un dres in aceleasi nuante iar apoi cerceii care completeaza tabloul creat cu atata indemanare.
Culorile inchise si usor sterse, alaturi de culori aprinse, te scot din multime, creeaza parca o aura in jurul tau si spun despre tine ca nu esti un (o) oarecare.
A te asorta cu tot ce graviteaza in jurul tau, pana la bijuterii (in cazul femeilor si unor barbati) insemana bun gust si o dovada a abilitatii artistice proprii.

O tinuta eleganta si totusi vesela poate atrage o privire, un zambet si mai ales o stare generala de bine asa ca, hai sa nu mai fim gri.

4 comments:

  1. Sa nu mai fim gri ... Si la propriu si la figurat :)

    ReplyDelete
  2. trebuie sa invatam sa purtam culoarea.....ea se asorteaza cel mai bine cu un zambet :)

    ReplyDelete
  3. Cam totul e gri. Mai umpic, si , inclusiv sufletele vor fi gri...[si ai dreptate, "Rar poti descoperi la un loc eleganta si veselia, in costumatia unei persoana.
    " ]

    ReplyDelete
  4. Avem atat de multe optiuni din care putem alege si cu toate astea, multa lume decide sa mearga pe calea cea mai simpla si cea mai stearsa. Nu zic acum sa ne imbracam precum claunii :) dar sunt variante ce combina minunat eleganta si veselia certificand optimismul de care da dovada persoana ce le-a ales.

    ReplyDelete