Pages

Monday, August 2, 2010

Motivarea de a creste

Pe drumul vietii suntem ghidati de nevoi si mai apoi de dorinte. Dupa ce reusim sa ne satisfacem nevoile de baza, un trai decent si un acoperis deasupra capului, incepem sa ne dorim sa ne extindem arealul si asta ne motiveaza sa avem un loc de munca mai bun si incepe o noua serie de sacrificii care se fac teoretic in numele fericirii. Dar fericirea adevarata nu este de natura materiala, desi nu putem spune ca aceasta latura nu are si ea o pondere insemnata uneori.
Incep sa se scurga din ce in ce mai multe ore la birou, zilele din calendar zboara precum stolurile de pasari si ne trezim in fata ultimei zi din calendar din anul care parca abia a inceput. Ne oprim si privim in urma, iar daca reusim sa zambim inseamana ca totul a meritat.
Suntem motivati cand plecam de jos, pentru ca desi se spune ca un start bun in viata iti asigura succesul, e mai usor sa cresti decat sa te mentii la un nivel anume la care toti cei din jurul tau se asteapta.
Ce sens ar mai avea imbunatatirea noastra ca fiinte umane daca am primi pe tava tot ce ne trebuie inca de la inceput si apoi din cand in cand pe parcursul vietii? Unde ar mai fi de gasit evolutia care ne-a adus unde suntem astazi?
Bucuria unei reusite e deplina cand stii ca pentru ea ai varsat cateva picaturi de sudoare si cand stii ca tu te-ai murdarit pe maini in timp ce construiai.
Dar cine sa mai aiba in vedere gandurile astea, cand multi dintre oamenii acestor locuri cred cu tarie ca Soarele se invarte in jurul Pamantului.
Se pare ca televiziunile sunt pe drumul cel bun si indobitocirea sistematica a devoratorilor de subiecte mondene cu vedete de carton, incepe sa dea primele roade consistente. Studiul efectuat, vine ca o confirmare a muncii depuse de catre cei care tin sforile acestei ample operatiuni pe termen lung. Felicitari celor abili, care cladesc din oamenii acestor locuri, mana de lucru ieftina pentru  industriasii din Vest.
Se promoveaza consumul, dar sub nici o forma economia si poate de asta am ajuns o natiune de oameni ce viseaza doar bani in timp ce pasesc pe trotuare populate doar de banci, farmacii si cazinouri.
Desi conteaza mult efortul fiecaruia in lupta sa pentru afirmare, totul este in zadar daca nu se aseaza pe noi un praf de noroc care sa puna in valoare ceea ce facem.

2 comments: