Pages

Monday, August 30, 2010

Hamsterii pitici temperamentali

Sa fie premonitie, sa fie intamplare, nu stiu ce sa fie, dar parca am presimtit ceva cand am scris despre diferentele dintre oameni si soricei.
De ce spun asta? Pai colac peste pupaza, m-am trezit cu un cadou care m-a bucurat foarte tare pentru ca imi doream de multa vreme: o cusca pentru hamsteri, cu etaj, cu tub, cu casuta, cu rotita, ce sa  mai...tot arsenalul.
Mi s-a intamplat asta, pentru ca de fiecare data cand treceam pe langa un pet shop ma amuzam cat de haiosi sunt hamsterii pitici cum innoata ei in rumegus si cum indeasa in falci mancare cat pentru o iarna lunga.
Acum daca tot am primit jucaria, am zis sa o si populez cu vreo doua vietuitoaare avand in vedere ca e loc destul pe plantatie.
Avand in vedere ca ieri am coborat tarziu din pat si ziua parea ratata, am pornit spre supermarket-ul din Feeria unde e un pet shop dotat cu tot ce vrei.
Am ales din puzderia de rozatoare doua exemplare de sex masculin (am inteles ca femelele se vor lupta pe cuib iar de sex diferit NO THANKS! nu vreau sa se impuieze). Unul din ei mai grasun, gri si cu o dunga neagra pe spate (am aflat ami tarziu ca e Hamster Pitic Chinezesc) si altul cafeniu, mai micut fizic (stiam deja de el ca este Hamster Pitic Roborovski). Am intrebat de 2 ori: "Sigur nu o sa se bata?" si am primit acelasi raspuns diafan "Cu siguranta nu." Am insfacat si o punga cu rumegus + un pachet de mancare pentru cei doi monstrii si am pornit spre casa cu dorinta sa ii acomodez cat mai repede.

Le-am completat asternutul si i-am eliberat pe plantatie. Au explorat, au cautat, au mancat si s-au culcat amandoi in casuta din dotare.
Rasuflu usurat la gandul ca se inteleg si imi vad de lucru prin casa.
Pisica din dotare, Moaca (asa ii e numele de la mutra pe care o avea in copilarie), nu i-a scapat din priviri o clipa. Desi am avut emotii si din punctul asta de vedere, nici macar nu a vrut sa sara pe cusca lor care e destul de expusa daca stau bine sa ma gandesc.

Trece un pic de timp, se trezesc si cel gri (cel mai mare), incepe sa care rumegus in casuta in timp ce celalalt manca si explora etajul. Cand s-a intors si a vrut sa intre in casuta unde se faceau amenajari intense, a inceput circul. S-au incaieriat de mama focului, s-au fugarit, s-au chitait foarte subtire. Desi cel mare domina, mereu ramanea pe spate cu labele in sus (e cam grasut recunosc). Problema e ca a prins ura pe cel mic si il ataca in mod constant iar Robo cel cafeniu nu mai stia pe unde sa fuga.
Am zis ca asa nu se poate si am luat un recipient de plastic, am facut cateva gauri in capac, i-am pus rumegus si mancare si l-am luat pe cel mic din "coltii fiarei" ca sa nu gasesc vreo crima de dimineata sau in doi sa fie doar un hamster jumatate in cusca.
Planul era simplu, cu parere de rau, aveam sa il returnez pe cel mic la Pet Shop, la prima ora.
Luat la pachet la servici si pus pe birou pana avea sa deschida magazinul. Se face 10, ma echipez si pornesc sa il schimb. Oamenii foarte amabili, mi-au multumit ca nu am asteptat sa se omoare si ...surpriza... in loc sa mi-l opreasca, l-au inlocuit cu unul din rasa celui ramas acasa, Hamster Pitic Chinezesc.
Eu: - Stiti, ca cel care a ramas e foarte autoritar si nu vreau sa revin si maine dimienata si cu asta.
Ei: - Nu-i nimic, oricum fiind baieti la un moment dat o sa se bata pentru ca unul "il va dori" pe celalat si el nu va sta.
Eu:-... perfect, acum o sa am de-a face cu hamsteri gay!  Daca se lasa cu violente severe voi reveni.
Ei: - Nici o problema.

Si uite asa, in clipa asta, stau la birou impreuna cu noul locatar si ma intreb ce oare imi mai rezerva seara asta cand voi ajunge acasa. El e linistit, are mancare, are loc si deja s-a scufundat in rumegus si doarme pe rupte.
Il tin sub acoperire, cutiuta lui e intr-o punguta opaca asa ca nimeni nu stie de prezenta lui. Nu situ ce ar zice colegele, dar nu vreau sa il stresez, asa ca mai bine nu il desconspir :)
Sa-i tinem pumnii pentru intalnirea de diseara cu viitorul sau vecin de duplex. :)

4 comments:

  1. Pai ce sa mai spun? Super simpatici! Sa-ti traiasca amandoi... in pace! ;))

    ReplyDelete
  2. Merci frumos Dara. Abia astept diseara sa vad episodul doi din "Acomodarea" :)
    Si eu sper la un tratat de pace mai ales ca de data asta chiar exista sanse.

    ReplyDelete
  3. la mine pe blog te asteapta mai multe premii. pupicei

    ReplyDelete
  4. in mod sigur...acasa nu ai timp sa te plictisesti :)
    asteptam episodul 2....eu cred ca o sa fie un mini serial...am asa un feeling :)

    ReplyDelete