Pages

Friday, April 16, 2010

Norul de cenusa sau drobul de sare?


Cum necum, daca se petrece ceva in lume, Romania are o mica contributie sau e afectata de eveniment.
Daca e cutremur in Haiti, trimitem ajutoare, nu zic nu, e perfect uman sa iti ajuti semenii, dar cand sunt destui oameni si aici care traiesc sub limita saraciei, mi se pare doar o chestie de fatada din pacate. Pe bune, ca sunt multe tari acolo, in jurul insulitei aleia care sunt ceva mai dezvoltate decat Romania si au o putere financiara superioara.
Astazi, Romania se confrunta cu o noua problema, norul vulcanului din Islanda de sub ghetarul Eyjafjallajokull. Nu am aruncat degetele aleator pe tastatura, puteti verifica si voi ca e vorba de un nume si pe deasupra mai e si real.
E adevarat, cenusa vulcanica ce a ingropat Pompeiul si Herculaneum, provenita din nu prea impunatorul Vezuviu, se plimba nestingherita deasupra Europei.
Nu e ciudat ca noi inca nu putem controla pamantul dar am ajuns pe Luna, cica?
Vezuviul a ingropat cele doua asezari in Anul Domnului 79. Noi suntem acum in 2010. A trecut ceva parca, nu?
Presa urla si se alaremaza ca o sa ajunga norul si la noi? Bun si daca ajunge, ce facem? Hai macar sa cautam o solutie, sa fugim? Ce rost are, va veni dupa noi. Asa ca adoptam cea mai veche strategie mioritica: stam, il privim si ne vaicarim "Aoleo daca vine".
Stiu ca nu e de gluma cu asa ceva iar comapniile aeriene si cei care depind de ele vor fi pusi in impas. Cheia supravietuirii e adaptarea, trebuie sa apelam la altceva.
In fine, va trece cum a trecut si gripa aviara, si gripa porcina si intr-un an vom uita de el. Mai stie cineva de boala vacii nebune? Si chiar daca stim, pun pariu ca multi isi amintesc de documentul ala in Excel parca cu o vaca pe care dadeai clic si incepea sa mugeasca in toate felurile. El ne "ajuta" sa depistam o vaca suferinda, sau sa facem haz de necaz.
Oricum, norul asta, cred ca e singura chestie pe care o primim gratis de la Uniunea Europeana si nu vom fi nevoiti sa il returnam cu dobanda.

PS: Poza apartine islandezilor care monitorizeaza vulcanul si au postat-o in urma cu 5 minute. Cam asa e la ei. Oare cum va fi la noi?

1 comment:

  1. e doar un altfel de.... nor....si....ca orice nor mai intai acopera ceva si apoi....dispare...fara ca noi sa intelegem...de ce....

    ReplyDelete