Pages

Tuesday, September 14, 2010

Parfum de toamna

Natura ne ofera, bucate din belsug, ne ingrijeste, parca stie ca-i suntem recunoscatori desi ii facem rau din neatentie uneori.
Ce e mai frumos decat culoarea pestrita a padurilor in vreme de toamna? Poate ca am putea gasi raspunsuri, insa eu cred ca nimic nu e mai frumos, pentru ca pur si simplu nu putem compara mere cu pere. Aici e vorba de o categorie, cea a culorilor pastelate si calde in care cositele roscate se impletesc cu cele aurii si castanii formand desene ce rivalizeaza cu cele conturate de norii pufosi rascoliti in vazduh.
Frumusetea tabloului se percepe vizual mai mult, insa uneori avem nevoie de ochii mintii ca sa evadam pe dealurile impodobite de culturi de vita de vie si sa alergam printre randuri inspirand adanc parfumul strugurilor ajunsi la apogeu.
Dar daca nu am trait niciodata asa ceva, cum percepem oare imaginile astea?
Cred ca fara parfumul strugurilor copti care au o dulceata de neinlocuit si fara senzatia de vant in plete si tarana pe talpi in timp ce alergi cu picioarele goale fara noima, fara rost, doar asa pentru ca poti si pentru ca esti liber si nimeni nu te poate opri.
 Da, asta lipseste pentru a intregi tabloul.

9 comments:

  1. am simtit parfumul strugurilor... se anunta o toamna cel putin inmiresmata, daca nu si foarte imbelsugata :))

    ReplyDelete
  2. superbe pozele, toamna asta iremediabil ne inconjoara.

    ReplyDelete
  3. mda, asta e partea frumosa a toamnei, cu rod bogat si culori de poveste...in rest, cine isi mai permite luxul sa alerge in picioarele goale fara noima?...e un vis frumos...

    ReplyDelete
  4. like:)...frumasa toamna in viziunea ta

    ReplyDelete
  5. Strugurii de anul ăsta sunt trişti...
    Nu au avut apă când a trebuit...

    ReplyDelete
  6. foarte frumos postul.Toamna are ceva aparte, un amalgam de culori diferite,dar care se impletesc atat de bine impreuna.Imi place foarte mult toamna.

    ReplyDelete
  7. frumoasa povestea toamnei tale...cald ruginii :)

    ReplyDelete