Pages

Wednesday, September 1, 2010

Convietuirea cu 2 hamstersi - ziua 2

O sa fiu usor previzibil si o sa vin cu o continuare pentru povestea hamsterilor temperamentali. :)
Plec luni seara de la birou plimband cu grija punga in care se gasea cutia noului hamster si merg nerabdator spre casa. Ajuns acolo, deschid cusca si il introduc pe noul venit. Aveam inima cat un purice si tineam pumnii stransi in speranta ca cei doi nu se vor mai ataca si vor fi prieteni.
Cel alb incepe sa exploreze si alege sa intre in una din cele doua casute, se ghemuieste si incepe un program intens de somn.

Locatarul deja acomodat, cel gri, simte ca e un nou venit prin preajma si pleaca in expeditie pentru a-l intalni.
Comite insa o eroare, intra peste el in casuta in care tocmai se culcusise. Inevitabil a iesit scandal, insa de data asta, agresorul a ajuns sa fie in inferioritate. Dupa inca un episod similar scenariul se repeta si cel gri face pasul inapoi imediat ce hamsterul alb chitaie odata la el.
Am rasuflat usurat si am zis ca asta a fost, si-austabilit teritoriile si se stie cine domina si cine se supune.
Sting lumina si ma retrag la somn insa noaptea a fost aproape alba...deci gri. Desi nu credeam, cei doi s-au luat iar la harta si am avut parte de vreo 4 reprize de chitaiala si ghemotoceala prin toate colturile custii si prin tub.
Dimineata i-am gasit pe amandoi mancand si iar am zis ca s-a rezolvat.
Ajung seara acasa si cei doi zapaciti dormeau in aceeasi casuta, in cea mare. "Victorie!" strig in sincea mea. "Vor fi prieteni." Ei bine, nu trec 5 minute ca iar aud chitaiaila si zdruncinaturi in cusca. Ce-i drept, cel alb era intins in toata casuta iar cel gri, statea ghemuit intr-un colt si parea foarte stingher, asa ca nu avea cum sa dureze.
Mari amatori de arte martiale mixte, se pare ca nu se pot abtine sa nu isi masoare muschii din cand in cand.
Nu se mai poate asa, vreau sa dorm noaptea asta asa ca incep sa caut un recipient pentru a-i separa. Gasesc o casoleta mare si aptioasa, inalta si frumoasa.
Iau masina de gaurit si ii fac capacul strecuratoare (e dintr-un plastic destul de dur si nu mergea gaurit doar cu un cutit) ca sa aiba o ventilatie suficienta.

Primeste si o gaura laterala prin care se pune dozatorul de apa, rumegus, se muta casuta albastra, se pune un capac de borcan pe post de troc de mancare, se umple cu mix de seminte si il iau pe sus pe cel alb si il mut in noua casuta. Foarte fericit, a mancat bine bine si apoi s-a retras la somn.
Am facut curat si in cusca mare ca sa ii inlatur mirosul si se pare ca a functionat, cel gri ramas singur, a alergat prin toata cusca, s-a dat in roata si a trebuit sa ii tai accesul la ea (pentru ca zdragane teribil si nu am avut timp sa ma ocup de ea).
Inventiv si acrobat s-a catarat pana la ea desi ii scosesem platformele de legatura. Apoi am rasucit tubul si l-am ridicat de la sol. Ei bine, a gasit o modalitate si aici. S-a catarat pe zabrele si s-a aruncat in tub urcand la nivelul superior. Ultima sansa a fost sa scot platformele albastre de la etaj.
Si uite asa, am reusit sa imi trag sufletul si sa inchei ziua cu o mica victorie intr-un fel ciudat. Eu voiam ca cei doi sa isi tin de urat insa se pare ca nu ei nu vor asta.
Cum nu are sens sa tin doua custi, desi imi plac amandoi mult, urmeaza sa ii gasesc un stapan celui alb si deja este promis unor prieteni pe care ii voi vizita diseara cu animalutul cel alb.

6 comments:

  1. sper ca albul e norocos...si se bucura deja de noua lui resedinta :)
    si tu te bucuri cred de nopti....linistite :)

    ReplyDelete
  2. Aseara s-a instalat in noua lui casuta intr-o familie iubitoare care l-a primit cu caldura. Si el s-a destins si a inceput sa misune pe acolo si sa se dea in rotita ceea ce in compania celuilalt hamster nu facea. Se pare ca era prea ocupat sa il casapeasca si isi consuma energia in felul asta. Acum se poate dedica rotitei in liniste. Cred ca si firul de patrunjel l-a ajutat sa se mai destinda :D

    ReplyDelete
  3. ce de-a treaba ai...te pregatesti sa fii tatic? e un antrenament bun :D

    ReplyDelete
  4. :D poate, insa nu in mod constient :P

    ReplyDelete
  5. Hamsterii sunt animale foarte dragutze >:D< sper ca amandoi sunt bine.

    ReplyDelete
  6. Amandoi sunt bine, insa cel alb e acum gazduit de niste buni prieteni, pentru ca se certau ingrozitor desi au dstul loc...am preferat asa decat sa se lase cu varsare de sange. :)

    ReplyDelete