Pages

Thursday, October 4, 2012

Povestea unui stalp de lemn

A fost odata ca niciodata, ca de n-ar fi nu s-a povesti. Asa ar trebui sa inceapa o poveste, chiar si o poveste despre un stalp. Dar acest nu e un stalp ca oricare altul, e un stalp ales.
Viata lui a inceput probabil undeva intr-o padure cand dintr-o samanta au iesi cateva frunzute, timpul a crescut si plantuta a crescut devenind copac. Era un copac mare, mandru si drept, motiv pentru care a fost ales de oamenii sa vina cu ei in oras.
Fara sa isi dea seama ce se petrece s-a trezit plimbat cu un camion, infipt in beton si in loc de coroana bogata de crengi, acum era impodobit de un manunchi de cabluri ce plimba electricitate de colo colo.
Timpul a trecut, a putut observa generatii si generatii de oameni ce il ocoleau, a servit drept popas pasarilor ce isi odihneau aripile si refugiu pentru cateii ce il considerau parte din teritoriul lor si il insemnau ca atare.
Ei bine, ploile, iernile, cateii, l-au afectat si baza lui a devenit tot mai subreda.
Oamenii au inceput sa fie ingrijorati petnru el, sfarsitul parea aproape, dar cineva a venit cu o solutie.
In era betonului, un nostalgic a decis sa pastreze stalpul de lemn cu orice pret si i-a oferit un ajutor, o mica proteza de beton. Comuniunea beton lemn continua sa dainuiasca si astazi.
Nu il veti gasi in Bucuresti pe acest stalp. El este mai spre Ecuator si anume in Sofia.
O legenda vie nu se stinge niciodata.

2 comments:

  1. Sigur nu este din prima jumtatate a sec. al XIX-lea ;)

    ReplyDelete
  2. E posibil. Ar fi meritat o placuta cu istoria sa si il faceau punct turistic :) Acum ca tot vine iarna, levitatia sa va fi ascunsa de zapada.

    ReplyDelete