Pages

Wednesday, March 9, 2011

Semnificatia lui 8 Martie

In luna martie din nou cantam femeia in data de 8 Martie, ziua internationala a femeii. In concluzie, simplu "La multi ani!" inca odata.
E ciudat cum se schimba semnificatia unor zile odata cu trecerea anilor si toate astea inmod oficial, nu oricum. De ce spun asta? Pai pentru mine e simplu, hai sa vedem daca reusesc sa ma exprim cum trebuie. In copilarie, tin minte ca pe 8 martie era Ziua Mamei, cantam "E ziua ta mamico", faceam tot felul de activitati la gradinita si in primii ani de scoala ca sa putem oferi mamei un cadou minunat facut de manutele noastre de copii mici la acea vreme.
Tin minte si acum, am facut odata un suport de ace in forma de trifoi cu 4 foi ce avea in centru o pernita moale in care se infigeau acele, o manusa de bucatarie din multe straturi de material, o lingura de lemn pe care am pictat un chip si cam atat imi amintesc de activitatile in care ne angrena invatamantul de atunci pentru ziua Mamei, 8 martie.
Acum de 8 martie, sarbatorim femeia in general...de ce nu doar mama?
Femeia e sarbatorita clar pe 1 Martie, de Dragobete si Valentine's Day (nu ca as tine cont de cea din urma deoarece e copiata aiurea de pe continentul cu cel mai mic IQ, a se citi America), e clar ca tot noi trebuie sa avem la indemna flori, ciocolata si orice mai vine pe langa e binevenit.
Sa nu credeti ca o spun ca si cum ar fi un lucru rau sa care imi displace, dimpotriva, e placut sa ai ocazia de cat mai multe ori intr-un an sa ii spui ca este speciala, deosebita, unica si fermecatoare. Pe cat le place femeilor sa fie complimentate, pe atat le place si barbatilor sa le complimenteze...asa ca, ce mai asteptati, e luna lor, nu fiti retrasi, aratati ca le pretuiti prezenta in orice fel puteti.
O merita din plin!

PS: Nu uitati de mama :)

1 comment: