Pages

Thursday, March 8, 2012

Primavara prin simturi

Acum multe ore se facea 8 Martie. Eram sigur ca voi apuca sa felicit in timp util toate persoanele dragi mie si importante pentru existenta mea...Ziua a trecut alene, soarele se mai facea vazut dupa cate un nor si zambea si el parca soptind "vine primavara"ei bine, m-am trezit acum cateva minute cand am termint cu adevarat treaba zile de azi si m-a lovit: cat de nauc sunt?

8 Martie fericit minunata gingasie!
O primavara plina de armonie si veselie, ganduri bune si clipe minunate sa se coboare in jurul tau zi de zi 365 de zile an de an!


De ce oare s-a ales ziua de 8 pentru a celebra frumusetea complexa si eterna a femeii? Poate ca a fost mai simplu decat ne imaginam. Femeia este in centrul tuturor lucrurilor ce se petrec in lume. Daca nu sunt in prim plan, cu siguranta sunt in spatele oricarei decizii importante. Mereu gratia feminina are puterea infinit mai mare, de a ne distrage gandurile. Infinit, da. Femeia este infinitul ce este aici printre noi si totusi nu o putem atinge. Este izvorul vietii si a tot ce reprezinta pentru noi lumea ce ne inconjoara. De la ea si marul ei biblic, am ajuns aici si cu totii ii multumim de un infinit de ori pentru ca exista! Multumesc gratioasa, frumoasa si minunata sclipire angelica!

Cineva m-a tot tras de maneca toata ziua sa nu uit de 8 Martie.
In drum spre birou, am zarit pe marginea drumului, iesind curajos din zapada...un ghiocel. In mijlocul orasului, pe un bulevard circulat de masini in continuu, pe o vreme geroasa fiindca aici ninge in continuu de 2 zile...el a iesit la lumina, si-a deschis clopotelul si si-a intins firavele-i frunze deasupra omatului...L-am privit 2 secunde cred, pentru ca eram in graba si nu am fost destul de chibzuit sa imi asezonez camasa si cu o vesta...dar ghiocelul si-a facut treaba. A fost zarit, iubit, apreciat si a reusit sa imi descreteasca fruntea coborand parca in sufletul meu sa se cuibareasca acolo departe de zapada in care s-a nascut. L-am purtat in inima toata ziua si iata ca nici acum la ceas de noapte nu imi pot lua gandul de la prospetimea si miracolul sau.
Nimic nu e intamplatoriar natura nu inceteaza sa arate acest fapt.
Multe impliniri, frumoasa femeie!

4 comments:

  1. Draga ghiocelule(ce nume frumos,ma duce cu gandul la puritate si simplitate)ma bucur ca esti printre aceia care apreciaza femeia la justa ei valoare.Multumesc pentru vizita si pentru comentariul tau.Sper ca vei reveni:) O zi plina cu soare:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Voi reveni de fiecare data cand timpul ma va lasa sa plutesc pe acolo si de fiecare data cand fatafaranume va avea ceva de spus. :)

      Delete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  3. tu esti ghiocelul tuturor anotimpurilor si asta pentru ca vezi frumusetea in fiecare femeie...

    ReplyDelete